Canik Başarı Üniversitesi kapılarını iftarla açtı

Samsun'un siyasetten iş dünyasına, ticaretten akademisyenine kadar çok sayıda davetli Canik Başarı Üniversitesi'nin iftarında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak olan üniversitenin Gürgen Yatak Kampüsünde verilen iftar yemeğinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Canik Başarı Üniversitesi'nin bir araya gelindiğinde nelerin başarılabileceğinin örneği olduğunu söyledi. Temeli atıldıktan sonra iki yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan Canik Başarı Üniversitesi, bu yıl verilen 410 öğrenci kontenjanı ile eğitime başlıyor. Üniversite yönetimi kapılarını öğrencilerden önce üniversitenin yapımında emeği geçen Samsunlulara açtı. Kampüste açık havada düzenlenen iftar yemeğine her kesimden çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi kampus içerisindeki sosyal mekanları, derslikleri ve laboratuarları gezen Bakan Kılıç, gördükleri karşısında ?İnsanın yeniden öğrenci olası geliyor.? demesi yanında bulunanları güldürdü. Özellikle farklı bir konsept ve mimaride hazırlanan Kütüphane içerisindeki kitap okuma salonunu gezen Bakan Kılıç ve beraberindekiler ilginç oturma düzeni olan salonda bir süre oturarak dışarıdaki manzarayı seyretti. Sınıfları tek tek dolaşan Suat Kılıç tek kişilik sıralara oturup akıllı tahtada anlatılan dersi bir süre dinledi. Öğrencilik yıllarına gittiğini söyleyen Bakan Kılıç beraberindekilerle üç kişilik sıralara oturup hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftar yemeğinin ardından konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu projenin ilk olarak konuşulduğunda hayal olarak görüldüğünü, fikrin ilk çıkış anından itibaren bugünlere gelinceye kadar emek veren herkese yürekten Samsunlular adına teşekkür ettiğini belirtti. Gücü nispetinde bir tuğla koyanla bir blok yaptıranın aynı olduğunu kaydeden Kılıç, ?Bu eserlerin oluşumunda Samsunlular kadar Samsun'da doğmayan, Samsun'da yaşamayan nice insanların emeği var. Bütün bu yapılanlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk insanına yapılan yatırımlardır. Türk milleti için, Türk gençleri için her kim taş üstüne taş koyuyorsa, çaba gösteriyorsa, emeği, gayreti, çabası başarısı dünyada da ahrette de inkar edilmeyecek, edilemeyecek demektir. Yapılan her şey Samsun'un öz malı, Türkiye'nin evlatlarına yapılan yatırım. Burada atılan adımlar Türk milletimizin geleceği adına atılan adımlar. Zor günlerden geçiyor olabiliriz, bir yöremizde teröre karşı amansız gece-gündüz demeksizin mücadele ediyor olabiliriz. Teröre karşı verilen mücadele bölünmeyeceğimizin, parçalanmayacağımızın, ayrılmayacağımızın göstergesi. Tek vatan dek devletiz, tek bayrak tek devletiz. Allah milletimize zeval vermesin." dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, emeği geçenlere teşekkür ederek bu yıl tercih döneminde kendilerini seçen öğrencilerin 5 hafta sonra bu kampusü dolduracaklarını bunun hazzı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Programa katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da, ?Canik Başarı Üniversitesi'nin Samsun'da açılıyor olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Üniversite kentin yaşam kalitesine ve kültürüne ayrıca ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak. Hayır severlerin yardımıyla kısa sürede yapılan bu üniversitenin Samsun'a hayırlı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ?Bizde büyükşehir belediyesi olarak hasbel kader bu işin arkasında olarak bu üniversitenin meydana gelme aşamasında taşın altına elimizi sokarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Bugünleri gördüğümüz için çok mutluyuz bir bir gurur tablosuyla karşı karşıyayız.?diye konuştu.

İftara Bakan Suat Kılıç'ın yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ÇorCanik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, STSO Başkanı Zeki Murzioğlu, mülki erkan, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber